Nyheter

NYHETER

 

 

NF - Nyanlänt Företagande

NF

Startade egen optikerfirma efter flykten från Aleppo

20170602

 

George Yacoub är fjärde generationens optiker. Efter flykten från Aleppo var hans dröm att driva företag igen. Och sedan ett år existerar Yacoub Optic i Västerås. Via Företagarnas projekt Nyanlänt Företagande inspirerar han nu andra. – Alla sa att det inte skulle gå, att det var bättre om jag körde buss. Men jag är envis. Jag vet hur det är att kämpa.

 

Yacoub Optic står det på skylten ovanför en glasdörr i gallerian i Råby i utkanten av Västerås. Få vet vilken slingrig väg det har varit för att komma dit, för George Yacoub, 34 år. Den 1 april 2014 kom han med fru och två barn till Sverige från krigets Aleppo i Syrien.

20170211

Maurice Salloum flydde kriget i Syrien och började om på nytt, som företagare i Malmö. Med sig från Damaskus hade han kunskap om restaurang och mat.

 

20170605 Enköpingsposten

Nu följer Enköping med i spåren för NF - Nyanlänt Företagande!

"Företagarna satsar på att nyanlända får lära sig starta och driva företag i Sverige. I höst startar Ove Jansson upp utbildningen..

 

20170418 Dagens Nyheter

Regeringen ger en ljus bild av svensk ekonomi, men samtidigt blir arbetsmarknaden alltmer tudelad. Mycket pekar på att integrationen blir den stora politiska stridsfrågan inför valet nästa år. /Ove Jansson

 

NF logo

Webbansvarig: Tess Enarsson tess.enarsson@nyanlantforetagande.se